És obligatori per llei mantenir un registre de jornada de tots els treballadors: us n’expliquem els detalls

Publicada el 27/05/2019

Des del passat 12 de maig, és obligatori per llei que tots els treballadors registrin cada dia la seva hora d’entrada i de sortida, en un suport que els faciliti l’empresa, anomenat ‘Registre de jornada’. L’objectiu d’aquesta mesura és fer visibles les hores extraordinàries que fan alguns treballadors i que les empreses ni declaren ni paguen.

Així, en aplicació de l’article 34 del decret RDL 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat a la jornada de treball, tant les empreses, com els autònoms, com les societats civils privades (SCP), com les comunitats de béns (CB) que tinguin personal treballant per compte aliè amb contracte laboral hauran de dur a terme aquest registre.

La llei no estipula, però, un mètode concret per fer-ho efectiu. Així que tant poden ser vàlids un full d’Excel o de Word, com programes o aplicacions específiques, com un sistema de reconeixement facial o d’empremta. La llei sí que obliga, en canvi, a conservar aquests registres durant quatre anys, i a que aquests estiguin a disposició tant dels treballadors com dels seus representants legals, així com de qualsevol inspecció de Treball i Seguretat Social.

Incomplir aquesta normativa podria ser considerat una infracció greu i arribar a suposar una multa d’entre 626 i 6.250 euros.

Si teniu qualsevol dubte al respecte, des del Col·legi us ajudarem a resoldre’l a través del correu electrònic: laboral@fisioterapeutes.cat

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×