Fisioteràpia i tecnologia es donen la mà a la I Jornada de l’Eix Transversal del CFC

Publicada el 29/07/2019

El passat dissabte 13 de juliol, va tenir lloc, al “CaixaForum Girona”, la 1a Jornada de l’Eix Transversal del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, jornada impulsada pel fisioterapeuta i vocal de la Junta de Govern, Ismael Martí, que va ser l’encarregat d’inaugurar una jornada amb una àmplia variabilitat de tecnologia aplicada a la Fisioteràpia.

Martí, després del seu parlament, va donar pas a la primera de les quatre ponències previstes, “Nous mètodes de valoració clínica de Fisioteràpia”, a càrrec del fisioterapeuta Arnau March. El ponent va compartir amb els assistents les tècniques en valoració més innovadores que utilitzen en la seva consulta, especialitzada en esportistes, especialment en corredors. La tecnologia que va presentar va ser: Imu’s (sensors articulars amb software per mesurar la qualitat de moviment), videografia (anàlisi per la imatge per valorar la cinemàtica), combinat (Imu’s + videografia), 3D per a l’anàlisi i interpretació de dades, electromiografia de superfície i  ecografia.

A continuació, Xavier Angelats i Eva García ens van parlar de la tècnica de Neuromodulació perifèrica. Ens van explicar en què consisteix, en què es basa, com s’aplica i en quins casos pot ser útil per al fisioterapeuta, i ens van presentar alguns casos clínics susceptibles de l’aplicació d’aquesta tècnica; ens van explicar de quina manera ho farien i vídeos on es veia com aplicaven la tècnica i quina era la resposta que provocava.

La tercera ponència va ser a càrrec de la fisioterapeuta del FMCE (FIFA Medical Center of Excellence, Dubai) Esther Esteban, que va compartir amb els assistents els sistemes d’entrenament i valoració que fan servir en aquest centre. En vam poder comptar fins a set: SECA (sistema bioimpedància), Walker view (anàlisi de la marxa en 3D), Huber 369 (plataforma monitoritzada amb sensor de força), Bionix SIM PRO3 (eines per valorar biomecànica 3D tronc), Cynex (isocinètic per valorar força i balanç muscular de l’extremitat inferior), Vertimax (plataforma d’elàstics), i Speedcourt (entrenament multifuncional).

Va tancar la Jornada el fisioterapeuta especialitzat en el Mètode Mézières, José Ramírez, que va exposar un sistema d’anàlisi de la postura amb metodologia 3D anomenat ADIBAS, i ens va parlar dels diferents mètodes d’anàlisi i els errors que ens poden donar. A través d’un cas pràctic ens va explicar el seu funcionament.

L’activitat lúdica del dia va venir després del dinar, i aprofitant l’estada a la ciutat, es va fer una visita guiada pels escenaris on s’han rodat escenes de la popular sèrie d’HBO, Joc de Trons.

La Jornada va tenir un gran èxit d’assistència i volem donar les gràcies a tots els participants i ponents per la seva presència, així com a les empreses Agupunt, Indiba i Fisiocrem per la seva col·laboració.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×