Escalfant motors per a la 2a Jornada de Fisioteràpia de l’Esport del CFC del 4 d’octubre de 2019

Publicada el 09/07/2019

El proper divendres 4 d’octubre, tindrà lloc, al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, la 2a Jornada de Fisioteràpia de l’Esport que organitza un any més el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) i que aquesta vegada portarà per títol “Novetats tecnològiques, d’abordatge i de raonament clínic en Fisioteràpia de l’esport”.

Aquesta Jornada de Fisioteràpia de l’Esport inclourà tallers i ponències sobre aportacions tecnològiques tant en diagnòstic com en tractament i s’organitzarà en base a cinc grans blocs temàtics: l’estimulació cerebral no invasiva; l’ús de la termografia en el diagnòstic; la tecnologia aplicada a l’entrenament en exercici terapèutic; la teràpia manual, amb una revisió de les influències miofascials i neurals en patologia i tractament de lesions de parts toves, i l’esport adaptat i altres esports que no sempre reben l’atenció merescuda, com ara la natació o el crossfit.

El format de les ponències matutines serà de comunicacions de 20 minuts amb temps, després, per a les preguntes dels assistents i, a la tarda, hi haurà cinc masterclass amb un format pràctic.

Fisioterapeutes de la talla de Marc Sebastián, Rayco García, Pep Medina, Sergio Patiño, Albert Torner, Raúl Beribé, Mònica Solana i Romina González, ens faran gaudir d’una jornada d’alt nivell en què compartiran amb tots els assistents coneixements, experiències i metodologies.

Trencarà el gel el fisioterapeuta Marc Sebastián parlant d’estimulació cerebral no invasiva amb finalitats terapèutiques i diagnòstiques, i el seguirà el fisioterapeuta Rayco García, que tractarà de la termografia en el diagnòstic de Fisioteràpia i l’evolució de les lesions.

Després arribarà el torn del fisioterapeuta Pep Medina, amb la proposta de noves tecnologies en l’esport adaptat; del fisioterapeuta Sergio Patiño, que tractarà les influències miofascials i neurals en el tractament de lesions de parts toves, i del fisioterapeuta Albert Torner, sobre control de càrregues en una tendinopatia rotular d’un practicant de crossfit.

De la rehabilitació postquirúrgica del LEA i tendències i pautes de treball basat en el procés de lligamentització, en parlarà el fisioterapeuta Raúl Beribé; la llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i fisioterapeuta Mònica Solana parlarà de prevenció de lesions en natació; la fisioterapeuta i llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport Romina González tractarà de tecnologia aplicada en l’entrenament, i, finalment, la fisioterapeuta danesa Sarah Louise Kroman parlarà de Fisioteràpia clínica.

Es tancarà la Jornada amb una actualització sobre el tractament de la lesió del LEA i sobre com abordar l’osteoartritis que, malgrat tots els esforços per evitar-ho, pot sobrevenir després d’algunes lesions en persones joves i esportistes.

El proper dimecres 17 de juliol obrirem les inscripcions i us aportarem més detalls sobre la Jornada per a la qual ja podeu anotar l’hashtag que farem servir #FisioEsportCFC. Una nova oportunitat per compartir amb companys de professió una jornada tècnica on l’esport serà el protagonista, ens hi acompanyes?

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×