Ús obligatori de mascareta per a les activitats grupals en entorns tancats

Publicada el 23/12/2020

Després de la publicació de la RESOLUCIÓ SLT/3354/2020, de 19 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, us volem fer avinent que les noves mesures adoptades en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic indiquen que en els establiments i equipaments tancats només estan permeses les activitats grupals que es puguin desenvolupar amb mascareta. Això significa que els centres i consultes de Fisioteràpia hauran de garantir que, en les activitats grupals que puguin organitzar, tots els seus integrants portin mascareta.

De la mateixa manera, s’indica que l’assistència a centres sanitaris és una excepció per a la limitació d’entrada i sortida a la comarca. En aquest cas és convenient que el pacient porti tant el Certificat autoresponsable de desplaçament que el Departament d’Interior posa a disposició de la ciutadania, així com model de justificant de trasllat que posem a la vostra disposició. El fisioterapeuta també pot sortir de la seva comarca de residència per anar a treballar i és necessari que porti el Certificat autoresponsable de desplaçament.

Pel que fa a la restricció d’horaris, fora dels dies de les festes nadalenques (consultar RESOLUCIÓ SLT/3354/2020), continua la regulació anterior de limitació de mobilitat entre les 22.00 h i les 6.00 h, de la qual se n’exceptuen els serveis essencials, entre els quals es troben els serveis de Fisioteràpia (tal i com recull l’Annex II del Decret Llei 27/2020, de 13 de juliol), sempre que realitzin activitats terapèutiques, exclusivament. Si es fessin algun altre tipus d’activitats com ara preventives o de promoció de la salut, aquestes SÍ es veurien afectades per la restricció horària.

Us recordem que tots els establiments hauran d’aplicar de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat, en especial:

  • Distància de seguretat interpersonal mínima
  • Mesures de neteja i desinfecció
  • Ventilació 3 cops al dia i sempre que sigui possible
  • Gel hidroalcohòlic
  • Ús obligatori de mascareta
  • Evitar aglomeracions de persones. En aquest sentit, apel·lem al sentit comú a l’hora de fer grups. En les circumstàncies actuals cal mantenir només i estrictament els grups que siguin terapèutics, extremant les mesures de seguretat i amb l’ús obligatori de la mascareta.

Si teniu alguna consulta en aquest sentit, podeu contactar amb el nostre assessor jurídic a juridic@fisioterapeutes.cat o bé mitjançant aquest formulari.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×