Fisioteràpia i neurodesenvolupament infantil, l’últim videoconsell del 2020

Publicada el 29/12/2020

El 2020 ja s’acaba, i els videoconsells d’aquest any s’acomiaden parlant-nos de Fisioteràpia i neurodesenvolupament infantil. Així doncs l’últim videoconsell de l’any ens explica que la fisioteràpia és una eina essencial per avaluar, detectar i tractar les possibles dificultats que apareguin en el desenvolupament psicomotor de l'infant.

El fisioterapeuta és l'encarregat de fer aflorar tot el potencial del sistema neuromusculoesquelètic del nen o nena i ofereix ajuda específica en aquells punts que no evolucionin de forma adequada, minimitzant i compensant alteracions funcionals.

En aquest sentit, els fisioterapeutes incideixen en la necessitat de realitzar una estimulació adequada, així com una avaluació i un seguiment, que permeti a l'infant anar expressant i deixant progressar aquestes capacitats durant els primers anys de vida. Aquest acompanyament per part de professionals sanitaris és l'eina necessària per poder detectar qualsevol dèficit a edats primerenques.

Per aquest motiu, el paper del fisioterapeuta serà essencial, a més de per la seva tasca preventiva, també pel suport en la fase de comprensió de les famílies, així com per identificar els punts clau en el procés de creixement físic i emocional de l'infant.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×