Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel coronavirus SARS-CoV-2

Publicada el 26/02/2020

Us informem que teniu a la vostra disposició un document que ha confeccionat el Departament de Salut –i que està en revisió permanent- en el qual es donen un seguit d’indicacions als professionals de la salut sobre el procediment a seguir enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2. Des del Col·legi es recomana que se segueixin escrupolosament les mesures indicades.

D’altra banda, en aquest enllaç podeu trobar tota la informació de caire general sobre el coronavirus http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ (formes de transmissió, tractament, prevenció, simptomatologia, etc.), que de ben segur serà del vostre interès.

Us recordem que el 31 de desembre de 2019, les autoritats sanitàries xineses van informar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre un grup de 27 casos de pneumònia d’etiologia desconeguda, que incloïa set casos greus, relacionats en l’exposició comuna a un mercat majorista de peix a la ciutat de Wuhan, província de Hubei a la Xina.

El 7 de gener de 2020 es va identificar com a agent causant del brot un nou tipus de virus de la família Coronaviridae, denominat com a SARS-Cov-2.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×