Publicada la 17a Revista Científica del CFC

Publicada el 22/07/2020

Ja està disponible el número 17 de la Revista Científica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), que podeu descarregar-vos gratuïtament i que inclou, com és habitual, articles originals, traduccions, resums d'articles, consells d'experts per fer recerca i resums de congressos.

En aquest exemplar hi trobareu l'article original de la companya Carina Salgueiro "L'afectació visual i l'equilibri en un ictus: un estudi observacional" on l'objectiu de l'estudi és confirmar si les afectacions visuals i oculomotores influeixen en l'equilibri de pacients hemiplègics crònics.

També hi podreu llegir la traducció de l'article "Teràpia manual per a la població pediàtrica: revisió sistemàtica" en què s'avalua l'ús de la teràpia manual per al tractament de patologies clíniques en la població pediàtrica.

Cinc, són els resums d'articles de diferents àmbits de la Fisioteràpia que teniu a la vostra disposició, així com dos articles de l'apartat 'Aprèn a fer recerca', apartat que va néixer amb l'objectiu de fer-vos arribar tota aquella informació que us pot ser útil per iniciar-vos en recerca.

I tancant la revista, a l'apartat 'Resums de Congressos' i 'Agenda', trobareu el resum del V Congrés Internacional de Fisioteràpia i Dolor de la SEFID celebrat el passat 14 i 15 de febrer de 2020, en el que el company Pere Bacardit ens fa una bona síntesi d'un congrés que va permetre als assistents obtenir en una visió més clara dels avenços en la fisioteràpia en relació amb el dolor.

Durant les setmanes vinents es publicaran les versions en castellà i en anglès amb l'objectiu d'aconseguir un major impacte fora de Catalunya i convertir la Revista Científica del CFC en un referent científic de tots els professionals de la Salut.

Recordeu que tots i totes podeu col·laborar i publicar a la Revista científica del CFC; hi ha diverses formes de fer-ho: enviant articles científics originals, fer resums d'articles, comunicar esdeveniments científics, enviar pòsters o comunicacions presentades a congressos, fer comentaris crítics de llibres, reportar experiències i casos clínics, etc.

Ho podeu fer enviant les vostres col·laboracions a revistacientifica@fisioterapeutes.cat i informar-vos de quines són les normes de publicació aquí.

Com sempre la intenció del CFC és compartir amb col·legiats i col·legiades no només una sèrie de textos concebuts amb criteris científics, sinó les reflexions, investigacions, conclusions i preguntes fèrtils que contenen.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×