L’Assemblea General aprova els comptes anuals i destina recursos a la lluita contra la Covid-19

Publicada el 24/07/2020

Ahir, 23 de juliol, va tenir lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona la 47a Assemblea General Ordinària del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), l’òrgan sobirà de la nostra entitat, que enguany es va posposar fins a aquesta data de juliol per la situació inesperada que es viu amb l’emergència sanitària.

L’acte va començar puntualment a les 18.30h amb la benvinguda del degà del CFC, Sr. Ramon Aiguadé, qui va demanar un minut de silenci en memòria i respecte de les persones i companys que han mort com a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19. 

L’ordre del dia comptava amb els següents punts de debat: la memòria d’activitats del 2019, l’aprovació de l’estat de comptes del 2019, la presentació i aprovació de propostes de destinació del romanent del 2019 i, per acabar, precs i preguntes.

Va inaugurar la sessió el degà del CFC, fent un repàs de la Memòria d’activitats del 2019, resumint els principals indicadors de la professió que, al 2019, s’ha vist augmentat el nombre de col·legiats i col·legiades en 697, 142 més que l’any anterior. Destacar que del total de professionals, un 64,4% son dones i dos terços del total estan entre els 21 i els 39 anys, dada que mostra la joventut de gran part del col·lectiu. Una altra dada interessant és que durant el 2019 es van gestionar 568 ofertes de treball al Col·legi, un 8,6% més que l’any anterior que ja havia estat un any molt dinàmic. En aquest sentit destacar la utilitat d’inscriure’s a les llistes de distribució de les diferents comunicacions del CFC per poder rebre tota la informació disponible, no només en temes d’ofertes de treball sinó també formatius, jurídics, laborals, ajudes i subvencions, etc. El degà va aprofitar l’avinentesa per anunciar l’inici del servei d’assessoria del CFC, a l'Alt Pirineu i Aran, que properament estarà en marxa per a tots els col·legiats i col·legiades de la zona.

Un cop presentats i aprovats per unanimitat els comptes del 2019, a càrrec del vicetresorer, Sr. Luis Soto, el secretari del Col·legi, Sr. Daniel Jiménez, va presentar les propostes, que en Junta de Govern, s’havien acordat per a la destinació dels 254.172 euros de romanent, fruit del resultat de l’exercici positiu del 2019, i que també van ser aprovades per unanimitat.

Aquest romanent té dues partides principals, de 80.000 € cadascuna, que es destinaran a accions per fer front a la crisi de la Covid-19 i accions de divulgació. Una altra partida de 25.000 € es destinarà a ajudes directes a la recerca sobre la pandèmia. Altres partides del romanent seran les dedicades a la lluita contra l’intrusisme, a l’activació del canal de televisió del CFC i a accions de formació i solidaritat.

Aquesta 47a Assemblea va poder seguir-se també en streaming a través del canal de Youtube del CFC, ja que l’aforament al Palau Firal i de Congressos de Tarragona estava condicionat i limitat pel context actual i va permetre la participació online de molts companys i companyes.

Tal com us vàrem informar, en acabar l’assemblea estava previst realitzar un sorteig on tots els col·legiats i col·legiades assistents optaven a l’obsequi de tres xecs regal destinats a formació en l’àmbit de la fisioteràpia, que en aquests ocasió excepcional es va convertir en un obsequi de 100 euros als assistents a l’assemblea.

L’Assemblea, que és també la trobada anual de col·legiats i col·legiades del CFC, va finalitzar amb un recorregut guiat pel patrimoni històric de la ciutat de Tarragona i els seus voltants i un sopar al restaurant Les Granotes amb vistes a l’amfiteatre tarragoní, que va permetre mantenir un contacte més proper i gaudir de la companyia dels assistents.

Aprofitem també aquestes línies per agrair a l’amfitriona Secció Territorial del Camp de Tarragona la seva tasca i acollida durant l’estada a la capital del Tarragonès i especialment a la companya Noema Pérez membre de la secció, que va fer de guia turística de la bonica ciutat de Tarragona.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×