Presentarem un recurs de reposició contra el que considerem una injustícia i una discriminació

Publicada el 17/09/2020

El 10 de setembre es va publicar al DOGC la Resolució TSF/2193/2020, de 9 de setembre, que recollia la quantitat a satisfer en concepte d’ajut extraordinari als professionals que havien prestat “serveis assistencials de forma presencial als centres propis amb gestió delegada o als privats de serveis socials de caràcter residencial de gent gran, discapacitat intel·lectual i física amb finançament totalment o parcialment públic durant tot o part de període comprès entre els dies 1 de març i 31 de maig d’enguany.”

Quina ha estat la nostra sorpresa i indignació en veure que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, després de la ingent i imprescindible tasca que hem fet les i els fisioterapeutes en la cura i rehabilitació dels malalts de Covid-19 en residències i hospitals, amb jornades inacabables, treballant sovint amb mesures de protecció precàries i posant la salut dels nostres pacients per davant de la nostra, no equipara la nostra actuació davant la pandèmia amb la de la resta de professionals sanitaris. Aquesta resolució contempla que metges, infermeres, auxiliars de geriatria, personal d’atenció directa amb persones amb discapacitat i coordinadors assistencials rebin un ajut extraordinari de pagament únic de 900 euros, mentre que es preveu que els professionals de la fisioteràpia rebin un ajut de només 500 euros.

Davant d’aquesta injusta i discriminatòria decisió, us informem que el CFC, a banda d’iniciar una campanya a les xarxes socials que us animem a compartir, preveu presentar un recurs de reposició. Tot i així, des de l’assessoria jurídica del Col·legi es recomana a les col·legiades i col·legiats que demanin l’ajut extraordinari al més aviat possible i tenint en compte el següent:

  • Si el vostre responsable/director/cap pot certificar-vos que, tot i tenir la categoria professional de fisioterapeuta, vau desenvolupar tasques d’auxiliar d’infermeria o geriatria, us recomanem que demaneu l’ajut de 900 euros amb aquest certificat.
  • Aquells que no pugueu obtenir aquest certificat, en el desplegable de la sol·licitud de l’ajut on heu d’introduir la categoria professional, haureu de triar l’opció ‘Altres professionals assistencials’ (que assigna un ajut de 500 euros). Quan rebeu la resolució (si us la notifiquen) o bé el pagament, des de l’assessoria jurídica del CFC se us facilitarà un model de recurs fonamentat en la nul·litat de la Resolució de la convocatòria, en el qual se sol·licitarà l’equiparació amb la resta de professionals sanitaris (900 €).

Podeu accedir a la sol·licitud d’aquest ajut extraordinari aquí

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×