Parlem dels drets dels pacients al videoconsell de setembre

Publicada el 30/09/2020

Les i els fisioterapeutes cal que recordem la importància de fer signar als nostres pacients el consentiment informat abans d’iniciar qualsevol tractament, excepte en els casos dels menors de 16 anys, en què seran els pares, mares o representants dels menors els que tinguin la facultat de fer-ho. Aquest document recull, de manera clara i precisa, tota la informació relacionada amb el procediment que seguirem, així com els seus riscos i conseqüències.

Entre d’altres, aquest és un dels aspectes que tracta el videoconsell del mes de setembre, dintre de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, dedicat als drets dels pacients. El videoconsell també parla de què els pacients tenen dret a sol·licitar al fisioterapeuta que els hi expliqui la causa de la malaltia i la zona anatòmica a tractar, i l'oferiment de l'aplicació d'altres tècniques si són viables des d'un punt de vista tècnic sanitari i d'evidència científica, per a la seva elecció.

Finalment, el videoconsell recorda que les i els fisioterapeutes estan perfectament capacitats per facilitar tota la informació que els pacients necessiten per tal d’augmentar la confiança de l'usuari en el professional que l'atén.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×