Les noves mesures restrictives i les modificacions que afecten a l'activitat essencial de la fisioteràpia

Publicada el 05/01/2021

Després de la publicació i revisió de la RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, , per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, us fem avinent de les noves mesures adoptades pel Govern que pel que fa a l’exercici de la fisioteràpia, sent una activitat essencial, en aquest cas pateix lleus modificacions i en activitats molt concretes.

Els centres de fisioteràpia que el seu horari d’atenció inclogui els dissabtes, podran atendre els seus pacients amb normalitat. També podran obrir les seves portes les consultes de fisioteràpia que estiguin incloses dins instal·lacions que, segons la normativa vigent, estiguin tancades. De la mateixa manera, s’indica que l’assistència a centres sanitaris és una excepció per a la limitació d’entrada i sortida del municipi. En aquest cas és convenient que les i els pacients portin tant el Certificat autoresponsable de desplaçament que el Departament d’Interior posa a disposició de la ciutadania, així com el model de justificant de trasllat que posem a la vostra disposició. Les i els fisioterapeutes també poden sortir del seu municipi de residència per anar a treballar i és necessari que portin el Certificat autoresponsable de desplaçament.

Pel què fa a les activitats grupals, s’indica la suspensió de l’obertura al públic d’instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, sense excepcions, en aquest sentit i tenint molt present aquesta indicació, només estan permeses activitats grupals exclusivament terapèutiques que es puguin desenvolupar amb mascareta, en grups de màxim 6 persones comptant amb la o el fisioterapeuta que la realitza i amb la ventilació adequada de la sala. En aquest sentit des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya apel·lem al sentit comú a l’hora de fer grups, i les activitats grupals que formin part de la vostra activitat professional es realitzin estrictament quan siguin necessàries i quan estrictament corresponguin a finalitats terapèutiques pels pacients que la realitzin.

Us recordem que tots els establiments hauran d’aplicar de manera rigorosa les mesures de prevenció, higièniques i de seguretat, en especial:

  • Distància de seguretat interpersonal mínima
  • Mesures de neteja i desinfecció
  • Ventilació 3 cops al dia i sempre que sigui possible
  • Ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic
  • En les circumstàncies actuals cal mantenir només i estrictament els grups que siguin terapèutics, extremant les mesures de seguretat i amb l’ús obligatori de la mascareta.

Pel que fa a la restricció d’horaris, continua la regulació de limitació de mobilitat entre les 22.00 h i les 6.00 h, de la qual se n’exceptuen els serveis essencials, entre els quals es troben els serveis de Fisioteràpia (tal i com recull l’Annex II del Decret Llei 27/2020, de 13 de juliol), sempre que realitzin activitats terapèutiques, exclusivament. Si es fessin algun altre tipus d’activitats com ara preventives o de promoció de la salut, aquestes SÍ es veurien afectades per la restricció horària.

Si teniu alguna consulta en aquest sentit, podeu contactar amb el nostre assessor jurídic a juridic@fisioterapeutes.cat o bé mitjançant aquest formulari.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×