L’Assemblea aprova per unanimitat el manteniment de la quota col·legial i els pressupostos per al 2022

Publicada el 25/11/2021

El 24 de novembre es va celebrar la 50a Assemblea Ordinària del CFC, l’òrgan sobirà de la nostra entitat. L’assemblea va aprovar per unanimitat els pressupostos per al 2022, el manteniment de l’import de la quota col·legial, així com el nou reglament de Societats Professionals.

L’acte va començar puntualment a les 19.00 h amb la benvinguda del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, als assistents a la seu col·legial i als qui hi van assistir virtualment. El degà va aprofitar per recordar els punts de l’ordre del dia, que eren quatre: presentació del programa d’activitats per al 2022, presentació i aprovació del pressupost per a l’any 2022, presentació i aprovació del Reglament de Societats Professionals i, com sempre, el torn de precs i preguntes. De la mateixa manera, va recordar que, per aconseguir que l’acte fos més àgil, fomentar la participació i deixar més espai de temps per al debat,  previ a l’assemblea s’havia publicat al web del Col·legi la documentació i els vídeos amb la presentació de les activitats i del pressupost 2022, aspecte que va complir amb l’objectiu previst i vam poder dedicar la trobada a compartir opinions i debatre amb l’únic objectiu que la fisioteràpia i les i els fisioterapeutes fossin els màxims  beneficiats.

Tot seguit el secretari va explicar el funcionament de l’Assemblea, fent especial èmfasi en el moment de les votacions.

Va tornar a prendre la paraula el degà per explicar que el programa presentat per la Junta de Govern té quatre grans objectius: la divulgació de la fisioteràpia entre la societat, el col·lectiu de fisioterapeutes, l’Administració i el propi Col·legi.

Pel que fa a la divulgació de la fisioteràpia, va indicar que es posa en marxa el projecte Salut a les Escoles, un programa per explicar als nens i nenes d’entre 8 i 10 anys com n’és d’important adquirir hàbits de vida saludable, evitar el comportament sedentari i realitzar les pautes mínimes d’exercici físic recomanables. També està previst realitzar una aposta comunicativa estratègica amb un campanya al mobiliari urbà, així com ampliar la nostra presència a mitjans de comunicació per fer difusió de la professió.

Un altre dels objectiu envers la societat del programa col·legial són els projectes de caire social i, en aquest sentit, destaquem la continuïtat de les recaptacions solidàries en les jornades i diferents actes del Col·legi, de la col·laboració amb l’AECC així com amb DEBRA-Pell de Papallona.

Un altra gran aposta col·legial per a aquest 2022 és la transparència, i en aquest sentit, el degà va explicar que, com fins ara, els ajuts CFC (formació, recerca...) es faran públics amb nom i cognoms i no de forma anònima.

El Col·legi també treballarà durant el 2022 amb un enfocament clar dirigit a la formació. En aquest sentit destaquen el retorn del l’FTP22, el Congrés Internacional de fisioteràpia que estava previst poder realitzar al 2020. De la mateixa manera que s’ha fet aquest any amb la Jornada d’Esport, les tres grans jornades col·legials es descentralitzaran i tindran lloc a diferents punts de Catalunya. I s’anuncien noves jornades i activitats: Pràcticum, Meet&Science i Jornada Interuniversitària per a estudiants. Una altra aposta important en matèria de formació és la intenció d’abaixar els preus i, en concret, es va anunciar que la formació en recerca estarà bonificada en gran part. També es va anunciar que donarem continuïtat i potenciarem la formació juntament amb el CGCF.

I no només es proposen bonificacions en aquest cas, sinó que el CFC va comunicar que es posarà en marxa la bonificació per discapacitat i l’ajut al naixement per als dos fisioterapeutes que comparteixin maternitat/paternitat, quan fins ara només en podia gaudir un de sol. De la mateixa manera, el degà va explicar que s’està valorant la possibilitat de contractar una assegurança d’incapacitat temporal per a aquells fisioterapeutes que tinguin una baixa llarga de manera que puguin rebre una aportació econòmica mínima durant el temps que s’estengui la baixa.

Altres novetats per al 2022 seran el programa de gestió de centres de fisioteràpia, gratuït per a col·legiats i col·legiades; una nova convocatòria d’ajuts a la publicació d’articles, i la posada en marxa d’activitats lúdiques per part del Consell Social que, tot i que hi podrà participar tothom, estan pensades perquè aquells fisioterapeutes que ja s’han jubilat no deixin d’estar vinculats al Col·legi ni a la professió. 

Per cloure la seva intervenció, el degà va comentar que el 2022 és any d’eleccions, que seran al mes de novembre i que, en la mesura que sigui possible, es realitzaran mitjançant vot electrònic, tal i com es va fer al 2018.

Pel que fa a les votacions, cal destacar que l’Assemblea va aprovar per unanimitat el manteniment de la quota col·legial de 163€ anuals, que actualment és la quota més baixa de tot l’estat espanyol. També es va aprovar per unanimitat el pressupost per al 2022 i el nou reglament de Societats Professionals.

Per cloure la jornada, els assistents a l’acte van poder gaudir d’un pica-pica i van brindar per desitjar-se un Bon Nadal i un Bon Any Nou.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×