La fisioteràpia a l’UCI escurça el termini de recuperació i pot arribar a generar un estalvi al sistema de 3.000 euros per ingrés

Publicada el 16/12/2021

Actualment, amb l’impacte de les seqüeles que provoca la COVID i la COVID persistent creiem que és més necessari que mai prendre mesures per augmentar la presència de professionals fisioterapeutes dins del sistema públic de salut. Per aquest motiu, i amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, hem realitzat un vídeo impulsat per les companyes i companys de la comissió de Pacient Crític del Col·legi, en el qual volem conscienciar a tots els nivells sobre la necessitat d’incrementar el nombre de professionals de la fisioteràpia a les Unitats de Cures Intensives. La fisioteràpia a l’UCI és indispensable per millorar el sistema sanitari i fer-lo més eficient perquè millora la qualitat de vida del pacient i aconsegueix que s’escurcin els terminis de recuperació (2 dies de mitjana), que podrien permetre un estalvi al sistema de 3.000 euros per ingrés.

El vídeo recull el testimoni de Xavier Agut, pacient de COVID, i dels fisioterapeutes col·legiats que el van atendre a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Irene Reynals i David Moya. Durant els més de dos mesos que va haver d’estar ingressat a l’UCI, Xavier Agut va poder comptar amb les tècniques de fisioteràpia que s’apliquen a malalts en situació d’extrema gravetat.

L’objectiu de la fisioteràpia a l’UCI és poder iniciar precoçment tècniques de fisioteràpia respiratòria i/o fer exercicis de mobilitat per iniciar la recuperació. Quan el pacient supera l’etapa de sedació, la fisioteràpia pot intervenir aleshores amb una participació activa per part del pacient, que pot arribar a seure i, poc a poc, anar recuperant mobilitat fins a posar-se dret i caminar. En definitiva, es retallen terminis de recuperació i es millora la qualitat de vida del pacient.

Lamentablement, l’increment d’ingressos hospitalaris causats per la nova onada fa encara més important la nostra reivindicació d’augmentar el nombre de fisioterapeutes als hospitals i UCIs i, en general, al sistema públic de salut.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×