El nostre treball es veu recompensat: Sentència condemnatòria per delicte d’intrusisme

Publicada el 09/02/2021

Com ja us explicàvem a l’últim Noticiari, el Grup de Treball d’Intrusisme del CFC i el Col·legi posen tots els seus esforços en perseguir l’intrusisme professional que patim, atès que no només és una competència deslleial per al nostre col·lectiu, sinó també un perill per a la salut dels nostres conciutadans.

I ara hem vist recompensats aquests esforços. Amb data de 28 de desembre de 2020, una jutgessa de Barcelona ha dictat una sentència per delicte d’intrusisme per la qual condemna l’infractor -una persona que sense disposar del títol corresponent es presentava als pacients com a fisioterapeuta i feia tractaments de tot tipus- a una pena de 12 mesos de multa a raó d’una quota diària de 8 euros (2.880 euros en total).

Aquesta sentència és el resultat d’una querella interposada pel Col·legi, després d’una denúncia, a la Subdirecció general d’Avaluació i Inspecció d’Assistència Sanitària, a la qual se li va afegir la contractació d’un detectiu privat, que va poder aportar les proves necessàries que han acabat amb la condemna de l’intrús.

Us recordem que el Col·legi, a través del Departament d’Intrusisme, té les portes i els telèfons oberts per atendre tots els pacients i col·legiats que necessitin denunciar casos similars. Perquè els únics professionals sanitaris que tenen els coneixements, la preparació i l’experiència per impartir Fisioteràpia som els fisioterapeutes, així de senzill. Per això fa anys que el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya treballa proactivament contra l’intrusisme i, d’aquesta manera, vetlla, no només per la professió sinó també per la salut de la ciutadania.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×