Ja estan tramitats els recursos de l’ajut extraordinari per a treballadores i treballadors de residències

Publicada el 30/03/2021

El passat 10 de setembre de 2020 al DOGC es publicava la Resolució TSF/2193/2020, de 9 de setembre per la qual s'aprova la convocatòria d'ajut directe en favor de les persones treballadores dels centres proveïdors de serveis socials de caràcter residencial amb finançament totalment o parcialment públic durant tot o part del període comprès entre els dies 1 de març i 31 de maig d'enguany, és a dir, durant la primera onada de la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, el CFC ha assumit la defensa de les col·legiades i col·legiats en les seves reclamacions en contra d’aquesta resolució que destinava un ajut extraordinari en un pagament únic de 900 euros a metges, infermeres, auxiliars de geriatria, personal d’atenció directa a persones amb discapacitat i coordinadors assistencials, mentre que l’ajut fixat per a fisioterapeutes és de 500 euros.

Davant d’aquesta decisió injusta i discriminatòria cap el nostre col·lectiu, el degà del CFC, Ramon Aiguadé, va manifestar per escrit el nostre malestar i indignació a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies alhora que l’Assessoria Jurídica del CFC ha formulat les reclamacions pertinents per cada un dels gairebé 30 casos presentats per fisioterapeutes treballadores i treballadors de residències, que han patit aquest tracte discriminatori i contrari als principis d’objectivitat i igualtat.

No obstant, cal tenir present que les nostres reivindicacions no garanteixen una resposta favorable per part de la Generalitat, donat que la distribució dels ajuts venen determinades per una norma amb rang de llei. Tot i així, el CFC i l’Assessoria Jurídica ha donat suport en aquestes reclamacions i ho continuarà fent quan es dictin les resolucions dels recursos interposats.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×