Alerta d’una possible estafa

Publicada el 22/04/2021

Com ja hem fet altres vegades, us volem alertar del que sembla una presumpta estafa i que ja han compartit amb nosaltres diversos col·legiats.

El modus operandi és el següent: Contacta amb vosaltres una persona que resideix a l’estranger, i que té la intenció de venir a Catalunya a desenvolupar tasques professionals i d’oci. Amb aquest preàmbul, us demana que li feu un pressupost per tractar-lo diàriament durant la seva estada. Quan li feu el pressupost us envia un xec bancari en moneda estrangera amb certificat de garantia del banc pel valor de les sessions. Sorprenentment, quan el xec us arribi a casa, l’import serà per un valor molt superior a l’acordat i, davant la vostra observació, us dirà que és el pressupost estàndard per a tractaments internacionals per a un treballador sènior, que ingresseu el xec al vostre banc i que ja ho “arreglareu” abonant la diferència entre el pressupost i l’import del xec.

Davant la sospita d’estafa, algun dels col·legiats va consultar amb el banc la validesa del xec, que va resultar ser vàlid, però se li va informar que es trigava 45 dies en cobrar per verificar que tot estigués en ordre.

Tenint en compte aquests fets, si més no, estranys, des de l’Assessoria Jurídica del Col·legi, la indicació és que ho notifiqueu directament als Mossos d’Esquadra de la vostra localitat i que en cap cas feu la transferència del diferencial al xec que us enviïn, perquè clarament correu el risc de perdre-ho tot.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×