Entrevista al degà del Col·legi a 8TV i 25TV: “Hauríem de veure un increment de fisioterapeutes al sistema públic en els pròxims mesos”

Publicada el 21/07/2021

El programa Barcelonautes, que s’emet conjuntament a 8TV i 25TV, va emetre dimarts 20 de juliol i ho tornarà a fer dissabte 24 de juliol a les 15.30 h a 8TV i diumenge 25 a les 14.30 h a 25TV, una entrevista realitzada per Alicia G. Escribano al degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, en la qual es va fer un ampli repàs, durant més de 20 minuts, dels aspectes de més actualitat de la professió.

Entre aquests temes, el degà va recordar el reconeixement que ha rebut la fisioteràpia en l’àmbit hospitalari i les UCIs, més concretament durant tot aquest període de la pandèmia. Aquest fet s’hauria de traduir, segons paraules del propi degà, “en un increment de fisioterapeutes al sistema i, molt especialment, a l’atenció primària, que és on els ciutadans percebrien molts beneficis i on també es generaria un estalvi global per al sistema, ja que es racionalitzaria millor el tractament de certes malalties”.

En aquest sentit, Aiguadé va voler també recordar “que la professió té una lluita contra l’intrusisme, un àmbit en el qual s’ha d’actuar amb determinació i no per una qüestió de corporativisme, sinó per evitar les males pràctiques que posen en risc els pacients i el propi prestigi de la professió”. Des del Col·legi s’estan fent totes les accions legals, de comunicació i de seguiment per tal de reduir aquest problema.

El degà va recordar que “des del Col·legi ens hem proposat explicar i difondre les qualitats de la fisioteràpia perquè tothom, ciutadania, però també administracions públiques, mútues, professionals de la salut, etc., entenguin els beneficis que podem aportar i situar el nostre país entre els capdavanters en l’ús de la fisioteràpia”. L’exemple d’aquesta pandèmia, on la fisioteràpia respiratòria ha estat tan protagonista, demostra que hi ha camí per recórrer i molta feina a fer per endavant.

Pots veure l’entrevista complerta a la web del programa.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×