Tornar a practicar running després de l’embaràs

Publicada el 10/08/2021

En el videoconsell del mes d’agost, centrat en la pràctica del running després de l’embaràs, recollim una sèrie de consells de fisioteràpia molt útils perquè les futures mares puguin recuperar de forma segura i saludable la pràctica esportiva.  

La fisioteràpia uroginecològica acompanya les dones durant l'embaràs i el postpart i els hi ensenya a tenir cura i a mantenir en forma el seu sòl pelvià, factor que serà primordial per reprendre la pràctica del running de forma segura i saludable. És important tenir en compte que córrer és una activitat d'impacte i cal que el cos s'exposi de forma progressiva a aquest estímul.

Així doncs cal tenir en compte que abans de reiniciar la pràctica esportiva cal recuperar la força dels músculs del perineu, l'abdomen i les natges. I un cop ens posem a córrer, recomanem evitar les distàncies llargues, que augmenten la pressió de tota la musculatura, inclosa la de sòl pelvià. Són preferibles més passes i curtes que poques i llargues. Els terrenys durs com l'asfalt o el carril bici són més estables, però requereixen de bona tècnica de carrera per a la gestió de l'impacte. I cal parar una especial atenció a les vambes, que han de ser adequades per a aquesta pràctica i estar a punt.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×