Ens reunim amb una delegació de l’Ordre des masseurs-kinésithérapeutes

Publicada el 18/10/2022

Els passats 13 i 14 d’octubre, una delegació de l’Ordre des masseurs-kinésithérapeutes formada per la seva presidenta, Sra. Pascale Mathieu, el secretari general, Sr. Jean-François Dumas, la directora general, Sra. Marie-Josée Antoine, i el responsable de la Comissió d’Educació i mobilitat, Sr. Yannick Chaubet, va visitar el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya a fi de mantenir dues reunions de treball institucionals amb el degà del Col·legi, Ramon Aiguadé.

La primera trobada va ser amb el Grup de Treball d’Universitats del Col·legi, integrat pels responsables dels estudis de fisioteràpia de les universitats catalanes. L’objectiu de la sessió va ser la posada en comú de les dades de mobilitat entre ambdós països. D’una banda dels estudiants francesos que es formen a Catalunya i de les dificultats per obtenir l’equivalance quan retornen a França. De l’altra, de les gestions que han de fer els fisioterapeutes catalans que decideixen establir-se a França. Es van posar en comú dades respecte de l’accés a la universitat, l’ocupació dels fisioterapeutes, ràtios i retribucions. Es va acordar continuar treballant conjuntament a fi de simplificar els tràmits per poder realitzar intercanvis d’estudiants, exercir a França i oferir formació específica sobre l’exercici professional (competències, qüestions deontològiques, etc.) al país veí.

A la següent sessió, que va tenir lloc el matí del 14 d’octubre, la delegació francesa es va reunir amb el degà del Col·legi i amb el president del CGCF, Gustavo Paseiro. En aquesta trobada es van abordar possibles vies de col·laboració en qüestió de mobilitat d’estudiants i professionals; també es van tractar qüestions deontològiques, de gènere i competencials tant de la fisioteràpia com de la relació amb altres professions i, finalment, es va encetar la col·laboració a l’EurHeca, per a la creació d’un marc comú de formació en fisioteràpia.

I finalment i per cloure la visita a terres catalanes, a la tarda del divendres 14, la delegació francesa, acompanyada del degà, va visitar les instal·lacions de la UCC-UVic campus de Manresa. L’objectiu d’aquesta visita era que coneguessin de primera mà l’excel·lent tasca que realitzen les universitats catalanes i l’alt nivell de formació de les nostres graduades i graduats. En acabar la visita, i amb la presència del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi, i el cònsol francès a Barcelona, Olivier Ramadou, vam assistir a la cerimònia de graduació de la promoció del curs 2022 de les Facultats de Ciències de la Salut i Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×