El Departament de Salut anuncia la incorporació de fisioterapeutes a primària abans de finals d’any

Publicada el 21/10/2022

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha comunicat aquest dijous 20 d’octubre que hi haurà 30 CAP que incorporaran fisioterapeutes durant els últims mesos d'aquest 2022.

La incorporació de fisioterapeutes a tots els centres d’atenció primària de Catalunya és un objectiu històric del CFC, que ara, finalment, serà realitat. 

En aquest sentit, el Col·legi ha emès un comunicat, que podeu llegit tot seguit, en el qual valora molt positivament aquest anunci i no cessa en el seu afany de què es compleixi el compromís anunciat pel Departament de Salut, d’acord amb el qual l’any 2023 hi haurà, com a mínim, un fisioterapeuta a cada CAP. També aprofita per reclamar l’accés directe a fisioteràpia a l’atenció primària, que serviria per reduir les llistes d’espera en patologies d’alta prevalença i baixa complexitat com ara lumbàlgies, cervicàlgies, omàlgies, gonàlgies i, especialment, en l’abordatge del dolor persistent. De la mateixa manera, el Col·legi es posa a disposició del Departament de Salut per treballar conjuntament per fer realitat aquest objectiu tan necessari per millorar la salut de la població.

 

COMUNICAT DEL COL·LEGI DE FISIOTERAPEUTES DE CATALUNYA

 

En relació a la informació difosa pel Departament de Salut respecte de la incorporació de fisioterapeutes a 30 centres d’atenció primària, el Col·legi de Fisioterapeutes vol fer les següents consideracions:

 

  1. En primer lloc, es valora molt positivament aquest anunci, una mesura llargament esperada pel col·lectiu de més de 12.000 professionals fisioterapeutes de Catalunya i que hauria de ser només un primer pas per universalitzar l’accés a la fisioteràpia. 
     
  2. La presència de fisioterapeutes al sistema català de salut és una demanda històrica perquè contribueix decisivament a la millora de la salut de la població.
     
  3. El Col·legi també desitja que es compleixi el compromís anunciat pel Departament de Salut, d’acord amb el qual l’any 2023 hi haurà almenys 1 fisioterapeuta a cada CAP.
     
  4. De la mateixa manera, el Col·legi segueix reclamant fer possible l’accés directe a fisioteràpia a l’atenció primària. Aquesta mesura serviria per reduir les llistes d’espera en patologies d’alta prevalença i baixa complexitat com ara lumbàlgies, cervicàlgies, omàlgies, gonàlgies i, especialment, en l’abordatge del dolor persistent. D’aquesta manera, aconseguiríem reduir la pressió sobre el sistema posant la ciutadania al centre del sistema, oferint-li els recursos necessaris per millorar la seva qualitat de vida.
     
  5. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya manifesta la seva total disponibilitat per treballar amb el Departament de Salut per fer realitat aquest objectiu de manera gradual, tan necessari per a tothom.

 

Barcelona, 21 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×