Nit de la Fisioteràpia 2022: el conseller Balcells assegura que el Departament és un ferm defensor de la fisioteràpia

Publicada el 25/11/2022

El dijous 24 de novembre va tenir lloc, a Barcelona, la Nit de la Fisioteràpia 2022, una trobada de professionals i amics a la qual hi va assistir el conseller de Salut, Manel Balcells, que va confirmar que “el Departament és un ferm defensor de la fisioteràpia i, per tant, desplegarà, durant el que queda d’aquest any i el 2023, les mesures per incorporar 366 fisioterapeutes a l’atenció primària”. També vam poder comptar amb la presència de la Dra. Carme Cabezas, secretària de Salut Pública, i el Sr. Rafael Ruiz, director estratègic d’atenció primària i salut comunitària.

Balcells va ser l’encarregat d’entregar el Premi June Nystrom 2022 als companys Núria Pastallé Burrull i Antoni Morral Fernàndez, que van rebre una gran ovació per part dels assistents. Aquest guardó distingeix i reconeix les i els fisioterapeutes que, per la seva trajectòria professional i la seva implicació amb la professió i el col·lectiu, han sumat valor a la fisioteràpia en tots els àmbits: social, professional, docent i científic. Els dos van recollir el Premi i van fer dos emotius discursos recordant tant les seves fites professionals com tot el que la fisioteràpia els ha aportat a nivell personal.

Enguany, el Premi al Fisioterapeuta de l’Any es va atorgar al grup de recerca de la UIC Actium Anatomy Group per la seva implicació en la divulgació de l’anatomia i la dissecció dins el camp de la fisioteràpia. El Dr. Albert Pérez Bellmunt, com a representat de tot l’equip, va agrair el guardó mentre els membres d’Actium Anatomy Group van recollir el Premi al Fisioterapeuta de l’Any de mans de la Dra. Carme Cabezas.

La Nit de la Fisioteràpia 2022, organitzada pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, va servir també per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats i per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2021-2022 i els destinataris d’ajuts a la recerca i de projectes solidaris del CFC. Durant la Nit també es va fer un reconeixement públic als col·legiats i col·legiades amb les 10 millors notes de les oposicions convocades per l’ICS al 2018 i que s’han resolt enguany.

L’acte, que va comptar amb la presència d’autoritats i representants de tots els col·lectius vinculats amb el Col·legi, va ser l’altaveu mitjançant el qual el degà del CFC, Ramon Aiguadé, va demanar “més presència de la fisioteràpia al sistema públic, no només a primària, també a les UCI. La fisioteràpia ajudarà a disminuir enormement les llistes d’espera a medicina i infermeria. No podem convertir la fisioteràpia en un luxe només a l’abast d’uns pocs”.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×