L’Assemblea aprova per unanimitat el manteniment de la quota col·legial i el pressupost per al 2023

Publicada el 19/12/2022

El 14 de desembre es va celebrar la 52a Assemblea Ordinària del CFC, en la qual es va aprovar per unanimitat el pressupost per al 2023 i el manteniment de l’import de la quota col·legial en 163 euros anuals, que actualment és la quota més baixa de tot l’estat espanyol.

 L’acte va començar amb la benvinguda del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, que va aprofitar per recordar els punts de l’ordre del dia: presentació del programa d’activitats per al 2023, presentació i aprovació, del pressupost per a l’any 2023, i precs i preguntes.

El degà també va aprofitar per fer un agraïment a la Junta de Govern sortint així com per presentar a la Junta de Govern entrant, la vicesecretària i la tresorera de la qual, M. Carmen Sànchez i Marlen Moreno, respectivament, l’acompanyaven a la taula presidencial.

El degà va explicar que un dels principals objectius del programa presentat per la Junta de Govern és la divulgació de la fisioteràpia, motiu pel qual es realitzaran diverses accions enfocades a donar-li un impuls. D’una banda, amb la creació de dos nous grups de treball, el d’Exercici Terapèutic i el Grup de Treball en Salut Mental, que serviran per generar participació en àmbits estratègics de la nostra professió. De l’altra, amb una campanya per la qual s’animarà la ciutadania a visitar el fisioterapeuta una vegada a l’any per tal de poder prevenir futures patologies. De la mateixa manera va anunciar la continuïtat del projecte Salut a les Escoles, un programa per explicar als nens i nenes d’entre 8 i 10 anys com n’és d’important adquirir hàbits de vida saludable.

El degà també va anunciar que Col·legi treballarà durant el 2023 amb un enfocament clar dirigit a la formació. En aquest sentit destaca l’organització de noves jornades com la de neurologia, la de vestibular, la d’atenció primària juntament amb l’AEF, la de la Catalunya central i la de doctorats, que té per objectiu aglutinar tot el talent de les persones que arriben a assolir el doctorat, el grau màxim a nivell acadèmic en fisioteràpia. Una altra aposta important en matèria de formació és la d’incentivar als col·legiats i col·legiades a assistir a grans esdeveniments internacionals relacionats amb la fisioteràpia, motiu pel qual s’oferirà un ajut per assistir al congres de la WPT, que tindrà lloc a Dubai el proper mes de juny.

Les relacions institucionals seran també un eix importantíssim aquest 2023, i hi seguirem treballant de valent atès que és on es prenen les decisions importants per a la professió. En aquest sentit destaca l’aposta ferma del Col·legi per una major presència de fisioterapeutes a la pública, tot i que estem molt contents d’aquestes 366 places de fisioteràpia que es crearan de manera progressiva als CAP de Catalunya durant l’any 2023. És un número molt important i cal seguir la feina, continuar treballant i les reunions amb l’Administració són importants i necessàries per aconseguir noves fites.

Els serveis del Col·legi són un altre eix important i cal recordar que tots i totes les col·legiades se’n poden beneficiar pel simple fet d’estar col·legiats. Seguirem oferint l’assegurança de vida, les plataformes d’exercici terapèutic i divulgació científica com ProET, Fyxbody i Physiociencia, el servei de creació de pàgines web i el programa de gestió de pacients que ja estan fent servir moltes col·legiades i col·legiats. Les assessories són un altre servei molt important per a nosaltres i, tot i que es donarà continuïtat a la que tenim actualment a tot el territori, estem treballant en la creació d’un servei d’assessoria que ajudi a resoldre aspectes no estrictament relacionats amb la professió sinó amb altres aspectes de vida personal com herències, divorcis...

Altres novetats per al 2023 seran una aposta per la sostenibilitat amb la reducció dels noticiaris impresos, que passaran de 6 a 5 amb la voluntat que serveixi de prova per a una futura i més extensa digitalització dels serveis col·legials. També hi haurà el canvi de corredoria d’assegurances en relació a la pòlissa de Responsabilitat Civil que el CFC té contractada i la posada en marxa d’un projecte que es convertirà en una llibre sobre la història etnogràfica de la fisioteràpia a Catalunya, que anirà a càrrec del company Enric Sirvent i que va ser presentat a l’acte.

Pel que fa a les votacions, cal destacar que l’Assemblea va aprovar per unanimitat el manteniment de la quota col·legial en 163 euros anuals. També es va aprovar per unanimitat el pressupost per al 2023.

Per cloure la jornada es va celebrar un sorteig on es va premiar tres assistents amb tres respectius xecs regal (150, 100 i 50 euros), destinats a la formació en l’àmbit de la fisioteràpia. Un molt bon regal de Nadal que vam poder celebrar tots junts amb un pica-pica acabada l’assemblea.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×