Els col·legis professionals de l’àmbit sanitari reclamem mantenir els fons estatals covid-19

Publicada el 17/02/2022

Els col·legis professionals de les prinicpals professions sanitàries de Catalunya ens hem unit per reclamar que es mantinguin els fons estatals covid-19.

En un comunicat conjunt, les diverses institucions sanitàries recordem que la pandèmia i els seus efectes no han acabat, motiu pel qual el sistema sanitari encara necessita recursos, tant pressupostaris com humans, per fer front a l’activitat habitual i per estar preparat per a noves onades o noves pandèmies.

Així mateix, reclamem que es consolidi la dotació de recursos econòmics addicionals per fer front a diversos reptes: la recuperació de l’activitat assistencial no-covid juntament amb el tractament de les conseqüències i seqüeles derivades de la covid-19; la renovació estructural del sistema sanitari amb la inclusió nous perfils professionals, entre ells, els fisioterapeutes, i la transformació organitzativa del sistema sanitari per dotar-lo de més agilitat, entre d’altres.

Per tant, reclamem que tots aquests canvis i transformacions, també contemplats al Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, es posin en marxa de manera urgent i liderats pels mateixos professionals. Per fer-ho realitat demanem els recursos suficients i que aquests no siguin ni provisionals ni conjunturals, sinó que es consolidin per tal de fer possible el sosteniment del sistema sanitari i la seva qualitat.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×