L’assemblea aprova per unanimitat els comptes del 2021 i destina prop de 100.000 euros a ajuts col·legials

Publicada el 21/06/2022

El 16 de juny va tenir lloc, a Tortosa, la 51a Assemblea General del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), l’òrgan sobirà de la nostra entitat. El degà va voler destacar que a la Junta de Govern li feia especial il·lusió celebrar aquest acte a Tortosa atès que la Secció Territorial de les Terres de l’Ebre es va crear durant el mandat de l’actual Junta de Govern.

L’acte va començar puntualment a les 19.00 h amb la benvinguda del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé. L’ordre del dia comptava amb els següents punts: presentació de la Memòria d’activitats del 2021, aprovació de l’estat de comptes del 2021, presentació i aprovació de les propostes de destinació del romanent del 2021, i precs i preguntes. Com a novetat i per aconseguir que el transcurs de l’assemblea fos més àgil, fomentar la participació i deixar més espai de temps per al debat, previ a l’assemblea es va posar a l’abast dels col·legiats dos vídeos: la presentació de la Memòria d’activitats del 2021 (primer punt de l’ordre del dia) i la presentació de l’estat de comptes col·legials corresponent al 2021 (segon punt), aspecte que va complir amb l’objectiu previst i vam poder dedicar la trobada a compartir opinions i debatre amb l’únic objectiu que la fisioteràpia i les i els fisioterapeutes fossin els màxims beneficiats.

Va inaugurar la sessió el degà del Col·legi, que va explicar el funcionament de l’acte i va fer un repàs de la Memòria d’activitats del 2021, resumint els principals indicadors de la professió que, al 2021, ha vist augmentat el nombre de col·legiats i col·legiades en 771.

Tot seguit va prendre la paraula del secretari del CFC, Daniel Jiménez, que va explicar que es realitzarien dues votacions: una per a l’aprovació de la liquidació dels comptes del 2021, i l’altra per a l’aprovació del destí del romanent.  

A continuació va tornar a prendre la paraula el degà i va fer un repàs de les activitats col·legials realitzades al 2021. Va voler destacar el fet que, per primer cop, es va fer una jornada com la de l’Esport a Tarragona, i que tant la Nit de la Fisioteràpia 2021 com la Jornada de Fisioteràpia NME es van poder fer amb menys mesures restrictives. En aquest sentit va recordar que al 2021, motivat per les restriccions imposades per la covid, també vam celebrar la Nit de la Fisioteràpia 2020, en la qual es va donar el guardó de Fisioterapeuta de l’Any a tot el col·lectiu per la seva presència en primera línia durant la pandèmia.

Va prosseguir explicant les noves campanyes, serveis i ajuts que aquest 2021 el Col·legi ha posat en marxa com, per exemple, Physiociencia, l’ajut a publicacions científiques i, en especial, el programa de Salut a les Escoles, que, liderat per la vocal de la Junta Clara Bergé, va néixer com un projecte en comú amb la Paeria de Lleida i ara s’ha fet extensiu a tot el territori català. És un programa que està tenint una molt bona acollida i que aporta un doble benefici: per a la salut dels nens i nenes, perquè se’ls transmet la importància d’adquirir hàbits de vida saludable; i per als i les fisioterapeutes, perquè se’ns obre l’oportunitat de treballar amb els nens, a les aules.

El degà va aprofitar també per destacar l’activitat institucional del Col·legi aquest 2021, que ha estat molta i molt profitosa tal i com ho demostren els actes de graduació a les diferents universitats, la reunió dels principals col·legis sanitaris amb el president de la Generalitat, la reunió amb la Federació Catalana de Futbol i, especialment, la presència del conseller de  Salut Josep Maria Argimon en la inauguració de l’FTP22, en la qual ens va anunciar que “abans de finalitzar l’any 2022 es començarà a desplegar la figura del fisioterapeuta en tots els Equips d’Atenció Primària de tot el territori”. Això farà que tinguem el nostre rol i el nostre lloc, un reclam que el nostre col·lectiu ha fet durant anys.

Després es va passar a la primera de les votacions: l’aprovació de la liquidació del pressupost, que va ser aprovat per unanimitat; i, posteriorment la destinació del romanent (110.744,88 euros), que es va aprovar per tots els assistents amb una abstenció i gràcies això es destinaran 20.000 euros a ajuts a la recerca, 15.000 euros a ajuts a famílies nombroses i monoparentals, 40.000 euros a ajuts a la formació, 20.000 euros al projecte i_Kono, i 15.744,88 euros a l’FTP22.

Tal com us vàrem informar, en acabar l’assemblea es va realitzar un sorteig on tots els col·legiats i col·legiades assistents optaven a l’obsequi de tres xecs regal destinats a formació en l’àmbit de la fisioteràpia. Felicitats als guanyadors i guanyadores!

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×