Celebrem la consecució d’una fita històrica: hi haurà fisioterapeutes a tots els centres d’atenció primària

Publicada el 23/09/2022

El 21 de setembre, en una jornada històrica per a la fisioteràpia catalana, el degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, es va reunir amb el doctor Rafa Ruiz, titular de la Direcció Estratègica d’Atenció Primària i Comunitària del Departament de Salut, i la doctora Belen Enfedaque, membre del mateix equip. L’objectiu de la trobada era posar en marxa la incorporació de fisioterapeutes a tots els EAPs del territori català, tal i com ja va anunciar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a la inauguració de l’FTP22.

A la reunió, se’ns va comunicar que els primers fisioterapeutes es començarien a unir als Equips interdisciplinaris d’Atenció Primària i Comunitària abans de finals d’any i que la seva incorporació s’allargaria durant el 2023. Es preveu que les incorporacions siguin progressives i es vagin realitzant seguint els indicadors socioeconòmics arreu del territori. La incorporació de fisioterapeutes a tots els EAPs de Catalunya és un objectiu històric del CFC i amb aquestes últimes gestions per fi serà possible. El nou perfil del professional de la fisioteràpia estarà orientat principalment a la prevenció i l’atenció a la comunitat, fet que ajudarà a millorar la salut de la societat catalana.

En aquesta nova etapa que se’ns presenta al davant, el Col·legi, com a institució que defensa els interessos del col·lectiu i du a terme accions de formació, orientació, assessorament, defensa i difusió de la professió, participarà en la definició dels perfils professionals, les tasques a exercir, els espais necessaris per treballar, la coordinació amb la resta de l’equip interdisciplinari i amb els agents socials i recursos del territori. A la reunió es van presentar experiències d’èxit com l’accés directe a fisioteràpia de Galícia i les unitats d’atenció al dolor crònic de Castella i Lleó, aspectes que des del Col·legi considerem que caldria implementar també a Catalunya.

Volem agrair a la Dra. Enfedaque i al Dr. Ruiz les facilitats ofertes en tot moment així com la voluntat de diàleg i el seu interès per aconseguir fer efectiu el desplegament de fisioterapeutes amb aquest nou rol, que estem convençuts serà de gran valor per al Sistema de Salut català.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×