El Col·legi, el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Institut de Recerca Vall d’Hebron presenten el programa +ÀGIL

Publicada el 12/01/2023

El proper 31 de gener, el CFC, el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Institut de Recerca Vall d’Hebron, amb el suport de la Direcció Estratègica d'Atenció Primària del Departament de Salut i de l’Institut Català de la Salut, us conviden a la presentació del programa +ÀGIL, un treball integrat en atenció primària que vol connectar diferents recursos de salut amb recursos comunitaris per millorar la funció física i retardar la discapacitat en persones grans. Té, com a element central, un treball de fisioteràpia grupal en atenció primària, amb posterior continuïtat en recursos comunitaris.

Aquest programa innovador, interdisciplinari i basat en l’adaptació de recursos ja desenvolupats a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS), va néixer al 2016 per detectar persones fràgils prediscapacitat en atenció primària i realitzar un pla integrat amb geriatria per retardar la discapacitat per aconseguir reduir o revertir la fragilitat de la gent gran, un dels pilars del treball al qual haurà de fer front el fisioterapeuta en la seva recent incorporació a l’atenció primària. Però quin impacte pot tenir un sol fisioterapeuta sobre tota la població d’una àrea bàsica de salut? I, per on cal començar a treballar la implementació?

+ÀGIL està ja implementat al CAP Bordeta-Magòria amb resultats positius i actualment s’està adaptant i escalant als CAP del Parc Sanitari Pere Virgili (Larrard, Barceloneta i Vila-Olímpica de Barcelona).

+ÀGIL és una experiència de gestió i implementació que pot inspirar i ajudar l’atenció primària de Catalunya a introduir, de forma efectiva i eficient, la nova figura de fisioterapeuta i, en la presentació del programa a la qual hi podeu assistir presencialment o de forma online, us intentarem explicar com.

Trobareu més informació i les inscripcions (s’obriran el divendres 13 de gener a les 14.00 h) aquí

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×