Premis i homenatges a la professió per celebrar la Nit de la Fisioteràpia

Publicada el 02/10/2023

La nit del dijous 16 de novembre és l’escollida aquest any per celebrar la Nit de la Fisioteràpia, que organitza anualment el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per fer col·lectiu i que com és usual servirà per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats, per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2022-2023 i els destinataris d’ajuts a la recerca i de projectes solidaris del CFC.

Com és habitual també entregarem el Premi al Fisioterapeuta de l’Any i el Premi June Nystrom. El Premi June Nystrom és un guardó que distingeix i reconeix les i els fisioterapeutes que, per la seva trajectòria professional i la seva implicació amb la professió i el col·lectiu, han sumat valor a la fisioteràpia en tots els àmbits: social, professional, docent i científic. Enguany, la Junta de Govern ratifica atorgar el Premi June Nystrom de Fisioteràpia 2023 ex aequo a Gonzalo Lorza Blasco i Sílvia Fàbregas Molas.

Gonzalo Lorza és fisioterapeuta, té un màster en Tecnologia Educativa: E-Learning i Gestió del Coneixement i un altre en Metodologia de la Simulació Aplicada a la Formació de Professionals en Ciències de la Salut i Socials. Ha estat fundador del Centre EIRE de Badalona, fisioterapeuta del Joventut de Badalona, de la Selecció Espanyola Masculina de Basquetbol i a Eurosport. Els últims 25 anys ha estat professor i director del estudis de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Sílvia Fàbregas és fisioterapeuta, té el postgrau de Fisioteràpia de l’Esport i el màster en PNL. Va ser fundadora de l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art, centre on treballa amb artistes escènics que tenen patologies derivades o que interfereixen en la seva professió, sobretot amb la distonia focal del músic. Exerceix com a docent per a orquestres, conservatoris i investigació a la Fundació Ciència i Art.

D’altra banda, el Premi al Fisioterapeuta de l’Any d’enguany s’atorgarà a CIM Project, una iniciativa portada a terme, entre d’altres, per professionals de la salut, que treballen per promocionar el desenvolupament i la pràctica de l'activitat física i esportiva, orientada a la inclusió de persones amb discapacitat, cronicitat o en el procés d'envelliment, així com la prevenció i la promoció de la salut i la intervenció terapèutica en l'àmbit de la natura i la muntanya. En nom de l’associació, recollirà el guardó la fisioterapeuta Mayte Serrat López.

La Nit de la Fisioteràpia d’enguany tindrà lloc a la Torre Urquinaona, un dels edificis més alts de Barcelona. Després dels parlaments, hi haurà una pica-pica per a tots els presents.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×