El 76 % de les persones que visiten un fisioterapeuta estan satisfetes amb l’atenció professional

Publicada el 05/10/2023

Amb l’objectiu conèixer la percepció de salut de la ciutadania, en quin punt estem com a professió i com està posicionada, la fisioteràpia, d’entre el conjunt de la resta de les professions sanitàries, hem encarregat un estudi de salut que s’ha confeccionat mitjançant una enquesta a 2.000 catalans i catalanes d’entre 18 i 65 anys.

L’estudi es divideix en dos grans blocs: el de salut (percepció de salut personal, principals preocupacions, problemes musculars/articulars...) i un de concret centrat en la fisioteràpia (motius de consulta o de no consulta, freqüència visites a l’any, valoració del servei...).

Entre d’altres, destaquem que:

  • A Catalunya, 3 de cada 4 persones declaren tenir bona salut (75 %). Aquesta percepció empitjora significativament a mesura que augmenta l’edat.
  • Les principals preocupacions de la ciutadania en matèria de salut són les musculars, articulars/òssies i mentals (sobretot entre els més joves), que es canalitzen principalment a través del metge de capçalera (42 %).
  • El professional al qual es dirigeixen principalment els enquestats per resoldre problemes musculars o articulars és el metge de capçalera (44 %), seguit del fisioterapeuta (20 %) i el traumatòleg (18 %). No obstant, quan més jove és la persona (18-35), és un 29% que va al fisioterapeuta en primer lloc.
  • El 76 % de les persones que visiten un fisioterapeuta valora positivament el servei.
  • Dues de cada tres persones han consultat o visitat alguna vegada el fisioterapeuta (69 %), principalment a causa de lesions musculars o articulars (48 %).
  • Un 31 % de la població no visita el fisioterapeuta per motius econòmics, raó per la qual es fa més necessària que mai una de les històriques reivindicacions del CFC: la importància per a la salut de la ciutadania d’ampliar la cobertura de fisioteràpia al sistema de salut públic, evolucionant cap a poder activar l’accés directe a fisioteràpia. A Catalunya, només 1 de cada 5 pacients accedeix a fisioteràpia a través del sistema públic de salut.

En resum, aquest primer Baròmetre de la Salut i la Fisioteràpia a Catalunya permet fer una valoració molt positiva del coneixement de la fisioteràpia per part de la ciutadania catalana ja que un 69 % dels entrevistats ha anat algun cop a una consulta de fisioteràpia. A més, la seva valoració del servei és molt positiva en 3 de cada 4 casos, un percentatge alt de satisfacció.

A grans trets, l’enquesta demostra, d’una banda, l’alta prevalença de les patologies musculars o articulars en la salut de la ciutadania de Catalunya i també el desig i voluntat de la gran majoria de la població de fer ús dels serveis de fisioteràpia si el sistema públic els oferís de manera més generalitzada.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×