La XI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica va penjar el cartell de “complet”, amb la presència de més de 400 fisioterapeutes

Publicada el 14/11/2023

La XI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica va penjar el cartell de “complet” el passat 10 de novembre. La sala més àmplia de l’Hotel Catalonia Plaza va acollir més de 400 companyes i companys atrets per un programa de ponències centrat en algunes de les patologies més habituals en les nostres consultes professionals.

La Jornada es va iniciar amb la intervenció del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, que va reclamar que per abordar de manera eficient aquestes patologies neuromusculoesquelètiques “cal fer un pas més en la incorporació de fisioterapeutes a l’atenció primària i comunitària, fet que millorarà la qualitat assistencial en tots els centres. Aquest any s’han incorporat al voltant de 380 fisioterapeutes al sistema públic, però en caldrien 1.500 més per poder cobrir les necessitats de la població i impulsar l’accés directe, és a dir, que la ciutadania pugui demanar consulta de forma directa amb el professional de la fisioteràpia”.

La Jornada va servir per anunciar també la celebració, l’any que ve, del III Congrés Internacional de Fisioteràpia FTP’24 a Barcelona, que reunirà aproximadament uns 2.000 professionals de la fisioteràpia i la salut. El degà va posar en valor “el compromís del Col·legi amb la divulgació i la recerca amb l’organització de jornades i congressos, per tal d’oferir eines i coneixement a tots els professionals de la fisioteràpia”.

L’interès despertat per aquesta onzena Jornada NME es va basar en un programa de ponències dirigides a analitzar dues de les articulacions amb més prevalença quant a patologia es refereix, com són l'espatlla i el genoll. La fisioteràpia neuromusculoesquelètica és una necessitat per a un percentatge molt ampli de la població. En el darrer Baròmetre de la Salut i la Fisioteràpia a Catalunya encarregat pel CFC, més de dos terços dels enquestats van declarar haver tingut problemes musculars o articulars (69 %).

Per acabar la Jornada, va ser Cristina Adillón, secretària de la Junta de Govern del CFC, qui va agrair la col·laboració de tot l’equip del Col·legi, ponents, moderadors i col·laboradors (Medicorasse, Naggura, Storz Medical i UManresa), així com al públic assistent la seva presència. Adillón va recordar “la força de la professió per tenir el lloc que mereix en el sistema i la necessitat de seguir reivindicant nous espais per millorar la qualitat de vida i la salut de la ciutadania”.

 Com és habitual en les jornades que organitza el CFC, la recaptació de les inscripcions, més de 4.000 euros, es destinaran a projectes de caire social en fisioteràpia del Col·legi.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×