Suport a l'ús del català en l’atenció sanitària a Catalunya

Publicada el 16/03/2023

Arran dels fets ocorreguts a principis de mes, en els quals una sanitària es queixava a través de les xarxes socials de l’obligatorietat d’acreditar un nivell de suficiència C1 de català per accedir a les oposicions d'infermeria a Catalunya, diversos col·legis professionals sanitaris ens hem unit per elaborar una nota de premsa conjunta en la qual volem mostrar el nostre suport a l'ús del català en l’atenció sanitària que es presta al nostre país.

La llengua pròpia i oficial de Catalunya és el català, un fet que implica que el sistema sanitari català hagi de garantir l’atenció en aquesta llengua. Diversos articles demostren la necessitat de reconèixer que l'oferta dels serveis sanitaris en la llengua materna dels pacients i usuaris és més que una qüestió jurídica o de drets; és una condició inherent de garantia de qualitat dels serveis sanitaris.

Els col·legis professionals sanitaris signants són el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), el Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya (Podocat), el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), el Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC) i el Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC).

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×