L’assemblea aprova per unanimitat els comptes del 2022

Publicada el 22/05/2023

El 17 de maig va tenir lloc, a Girona, la 53a Assemblea General del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), l’òrgan sobirà de la nostra entitat.

L’acte va començar puntualment a les 19.00 h amb la benvinguda del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé. L’ordre del dia comptava amb els següents punts: presentació de la Memòria d’activitats del 2022, aprovació de l’estat de comptes del 2022, presentació i aprovació de les propostes de destinació del romanent del 2022, i precs i preguntes.

Va inaugurar la sessió el degà del Col·legi, que va explicar el funcionament de l’acte i va fer un repàs de la Memòria d’activitats del 2022, resumint els principals indicadors de la professió que, al 2022, ha vist augmentat el nombre de col·legiats i col·legiades en 831.

A continuació, la tresorera del CFC, Marlen Moreno, va presentar l’estat de comptes del 2022, sobre el qual va voler ressaltar l’increment d’ingressos gràcies a l’augment de noves col·legiacions i una disminució de la despesa en relació al pressupost que s’havia previst. Així mateix, va destacar que els comptes han estat auditats favorablement per part d’una entitat independent.

Tot seguit va prendre la paraula la secretària del CFC, Sra. Cristina Adillón, que va explicar que es realitzarien dues votacions: una per a l’aprovació de la liquidació dels comptes del 2022, i l’altra per a l’aprovació del destí del romanent.  

A continuació va tornar a prendre la paraula el degà i va fer un repàs dels objectius assolits i de les activitats col·legials realitzades al 2022, una photo finish del Col·legi marcada per un fet històric per a la nostra professió: l’inici de la incorporació progressiva de 380 fisioterapeutes a Primària i Comunitària.

Un dels gran eixos en el qual s’ha treballat al 2022 és en la divulgació de la professió per explicar a la societat què fem els fisioterapeutes. En aquest sentit, el degà va comentar que hem aconseguit més presència als mitjans, i va voler destacar, especialment, el primer anunci del Col·legi a TV3.

I no només és important que la societat sàpiga què fem i que ens demandin, sinó que també cal estar als llocs on es prenen les decisions. En aquest sentit, el degà va destacar la intensa activitat institucional del CFC en aquest 2022, amb la presència del conseller Manel Balcells a la Nit de la Fisioteràpia, reunions amb l’Administració, grups parlamentaris, altres col·legis professionals de l’àmbit de la salut tant nacionals com internacionals...

Va prosseguir recordant els nous serveis i ajuts que aquest 2022 el Col·legi ha posat en marxa com, per exemple, l’ajut a publicacions científiques, i va acabar recordant l’últim i quart gran objectiu del CFC aquest 2022: la dignificació de la professió, que està veient els seus fruits, no només amb la incorporació de fisioterapeutes a Primària i Comunitària sinó també amb l’augment de la rellevància de la fisioteràpia en el nou Pla de Rehabilitació de Catalunya, presentat aquest 2023, i que impulsa un abordatge integral de la rehabilitació, centrat en la persona.

Després es va passar a la primera de les votacions: l’aprovació de la liquidació del pressupost, que va ser aprovat per unanimitat; i, posteriorment la destinació del romanent (165.080,47 euros), que es va aprovar per tots els assistents amb dues abstencions, i gràcies això es destinaran 24.000 euros a ajuts a la recerca, 31.080,47 euros a divulgació, 40.000 euros a ajuts a la formació, 35.000 euros a un programa informàtic, i 35.000 euros a l’FTP24.

Tal com us vàrem informar, en acabar l’assemblea es va realitzar un sorteig on tots els col·legiats i col·legiades assistents optaven a l’obsequi d’un xec regal de 250 euros destinats a formació en l’àmbit de la fisioteràpia. Felicitats a la guanyadora!

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×