Traduïda al castellà la “Guia clínica de fisioteràpia per al maneig de la covid persistent”

Publicada el 29/08/2023

Si a principis d’any us informàvem que el Col·legi havia elaborat la Guia clínica de fisioteràpia per al maneig de la covid persistent ara, i arran de la demanda de fisioterapeutes d’arreu de l’estat i, fins i tot, d’altres continents, us comuniquem que ja la tenim disponible també en versió castellana.

Aquesta guia recull la millor evidència científica actual en el maneig de la covid persistent i aporta un seguit de recursos pràctics que pretenen donar resposta, des de la fisioteràpia, a les seves manifestacions i símptomes. La guia es fonamenta en la literatura actual considerant la fisiopatologia de la malaltia i els símptomes persistents que genera, així com en el coneixement dels aspectes essencials de l'avaluació i les estratègies de maneig dels símptomes persistents mitjançant la fisioteràpia, que ha esdevingut una gran aliada atès que pot ajudar, entre d’altres, a recuperar la mobilitat, la força i a millorar la respiració.

Un altre aspecte important de la guia és que compta amb el suport del Col·lectiu d’Afectades i afectats persistents per la COVID-19, una plataforma que demana que hi hagi uns protocols adequats per assistir a les persones que presenten símptomes persistents, que es calcula que són entre un 10 % i el 15 % de les persones que s’han contagiat de COVID-19, independentment del seu grau d'afectació.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×