Els col·legis professionals sanitaris de Catalunya ens hem unit per reclamar el reconeixement de la categoria A1

Publicada el 15/02/2024

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) juntament amb el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), el Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya (Podocat), el Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC) i el Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC) hem signat un manifest conjunt pel qual reclamem la revisió dels grups de classificació professional, una necessitat per al nostre correcte reconeixement.

Tot això després que en una reunió celebrada aquest mateix mes entre la ministra de Sanitat, Sra. Mónica García, i el conseller de Salut, Sr. Manel Balcells, s’acordés que el Ministerio iniciaria els tràmits per revisar els grups de classificació professional, modificant l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut. En la nota de premsa emesa pel Ministerio de Sanidad referent a aquest trobada es parlava exclusivament de la classificació del col·lectiu de la infermeria, que sembla ser que passarien a tenir la categoria A1, cosa que nosaltres també reclamem atès que, com aquests professionals, som graduats/ades, amb estudis d’una durada de 4 anys que ens dona accés a màsters i a estudis de doctorat. Val a dir que aquesta petició ja s’havia traslladat des del CFC directament al conseller Balcells, que va mostrar el seu total acord amb la proposta.

Els diferents col·legis professionals que signem aquest manifest estarem atents per veure quina és la proposta que es formula des del Ministerio i vetllar perquè els i les nostres col·legiades estiguem dins del grup professional que correspongui per les nostres funcions i competències.

Podeu llegir el manifest complet aquí

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×