Ens reunim amb la Direcció Estratègica d'Atenció Primària

Publicada el 18/03/2024

El passat 13 de març, el degà i el vicetresorer del CFC, Ramon Aiguadé i Luis Soto, respectivament, van tenir una reunió al Departament de Salut amb Núria Nadal, directora d'Atenció Primària del Departament de Salut, i Anna Forcada, directora adjunta de l'atenció primària i a la comunitat.

Durant la trobada es va fer una valoració de la incorporació dels FisioAPiC i es va parlar del desenvolupament de la cartera de serveis, en què es va destacar la necessitat de prioritzar, en aquesta primera fase d'implementació, el compliment del pla funcional i de la cartera de serveis (patologia d'alta prevalença i baixa complexitat: cervicàlgia, dorsàlgia, lumbàlgia, omàlgia, coxàlgia i gonàlgia, i fragilitat) i també de destinar recursos per a d’altres activitats pròpies de l'atenció comunitària dintre de les competències de la fisioteràpia. Es va comentar la necessitat d'augmentar progressivament la cartera de serveis amb altres àmbits propis de la fisioteràpia com el sòl pelvià i també de la importància del professional de la fisioteràpia com a referent del moviment humà tant en tractaments de patologies com en la seva prevenció.

També es va parlar de la necessitat de l'accés directe a fisioteràpia com un sistema per disminuir tant les llistes d'espera com els costos, ja que l'evidència científica així ho avala. D’altra banda, es va plantejar la necessitat de creació de les Unitats d'Abordatge del dolor persistent, posant com a exemple altres comunitats com Castella i Lleó, on ja s’han implementat i que ens va servir d’exemple per aportar bibliografia i explicar el seu funcionament.

Finalment, es va parlar de la integració de l'atenció sociosanitària i la problemàtica que afecta els fisioterapeutes que treballen especialment en l'àmbit de la geriatria, els quals haurien de veure millorades les seves condicions laborals amb l’equiparació del seu salari amb el dels altres professionals sanitaris, com seria lògic fruit d'aquesta integració. En aquest sentit es va sol·licitar que els plecs concursals recollissin aquest aspecte.

Ambdues parts van valorar molt positivament la incorporació i la tasca dels FisioAPiC i van mostrar el seu convenciment -a l'espera de resultats objectius que s'estan processant- que aquesta incorporació és especialment beneficiosa per a la salut de la ciutadania.

Volem agrair l'atenció i sensibilitat mostrada per les representants del Departament envers el Col·legi i la fisioteràpia, així com la facilitat de comunicació mostrada. I també volem agrair la tasca que realitzen els FisioAPiC, essent conscients que hi ha molts aspectes a millorar, però amb el convenciment que la consolidació d'aquestes places és, en aquests moments, essencial per al futur de la nostra professió.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×