Calendari

15 d'abril de 2023

Horari: Dissabte, de 9.00 h a 12.45h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Jornada bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de Neuromusculoesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Online

Descripció

PRESENTACIÓ

La Comissió de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica es complau a presentar la 3a Matinal d’Activitat física terapèutica. En aquesta sessió s’abordarà l’activitat física terapèutica aplicada a les lesions nervioses.

Aquesta és la última, d’una sèrie de 3 jornades. Podeu veure el programa de la 1a sessió, sobre les adaptacions estructurals i fisiològiques del sistema neuromusculoesquelètic en l’exercici aquí i la 2a sessió sobre activitat física terapèutica aplicada a les tendinopaties en aquest altre enllaç.

Les sessions seran online i els inscrits rebran un enllaç per poder seguir-les en directe.

Esperem que siguin del vostres interès!

 

TEMARI

 

 

9.00 h

Presentació de la Matinal

Jordi Berrocal Arcusa: Fisioterapeuta i membre de la Comissió de Neuromusculesquelètica del CFC

9.10 h

Ponència. Cervicobraquiàlgies i exercici terapèutic"

José Luís Alonso: Doctor en fisioteràpia. Expert en dolor i en trastorns cervicocraneomandibulares Docent i investigador a la Universidad Europea de Madrid. Vicedegà de la Facultad de Ciencias de la Actividad Física y el deporte & Fisioterapia Universidad Europea de Madrid. Director del grup d’Investigació "Dolor Musculoesquelético y Control Motor UE”. Director de la clínica OnelifeCenter.

 

10.10 h

Ponència. “Exercici terapèutic per millorar el metabolisme del nervi"

Arturo Such Sanz: Fisioterapeuta (Universitat de València). Exerceix la pràctica clínica en el centre Moviment i salut. Membre de la Sociedad Española de Fisioterapia y Dolor i de la Sociedad Española de Terapeutas de Mano. Professor associat a la Universidad Cardenal Herrera. Docent en cursos de Raonament clínic i dolor neuropàtic.

La compressió del nervi perifèric pot provocar alteracions de dos tipus: pèrdua de conducció nerviosa o augment de la irritabilitat, traduint-se en pèrdua de força i sensibilitat i/o parestèsies i dolor. L'exercici terapèutic ha mostrat ser una eina eficaç i eficient en el maneig de diverses patologies musculoesquelètiques. A la ponència revisarem els efectes de l'activitat física i l'exercici sobre el nervi perifèric i les conseqüències clíniques.

11.10h

Descans

 

11.30 h

Ponència. “Neuropaties en l'espatlla del llançador

Carles Munné Rodríguez: Fisioterapeuta (Universitat Ramon Llull). Màster en Prevenció de Riscos Laborals i en Investigació en Atenció Primària. Especialista en neurodinàmica, dolor crònic i lesions esportives. Post-grau en Teràpia Manual. Docent en Universitat de  Manresa, Universitat de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Internacional de La Rioja,  Fisiofocus i Fisiocampus.

L'espatlla és una de les regions més prevalents a patir lesions en esports de llançament (tennis, handbol, volei,...) A part de les lesions més habituals musculesquelètiques també s'hi poden trobar implicades les principals estructures neurals que innervaran la regió de l'espatlla com poden ser el nervi axilar o el supraescapular.
 

L'objectiu d'aquesta ponència és descriure  i indentirficar la clínica habitual que pot acompanyar l'alteració d'aquestes estructures neurals periescapulars i l'abordatge actiu que es pot realitzar des de la visió fisioterapèutica.

 

12.30 h

Cloenda

Jordi Berrocal Arcusa: Fisioterapeuta i membre de la Comissió de Neuromusculesquelètica del CFC

 

 
 

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×