Calendari

5 de maig de 2023

Horari: Divendres, de 09.00 h a 13.15 h

Durada: 4,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 0.5 crèdits

Organitza: Comissió de Geriatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Carrer Segle XX, 78, 08032 Barcelona

Programa

PRESENTACIÓ

Tenint en compte algunes dades conegudes del risc de caigudes de les persones grans en centres residencials, com que 2/3 dels residents cau com a mínim un cop a l’any (Rosendahl, 2008) i a causa de la falta d’informació dels tipus de caminadors existents a mercat i les seves prestacions, considerem molt important aprofundir en aquest tema.

A més d’això, el que sí sabem és que una mala elecció del producte de suport per a la marxa pot dificultar-la o comprometre-la o, fins i tot, promoure caigudes a la persona gran de la mateixa manera que pot propiciar problemes articulars.

 

OBJECTIUS

  • Identificar canvis fisiològics en l’envelliment que ens facilitin la valoració del producte de suport adequat per a la marxa de la persona.
  • Conèixer els diferents caminadors existents al mercat.
  • Actualitzar els coneixements del sistema de prestacions ortoprotètiques (PAO) referent als caminadors.
  • Identificar els aspectes més importants en la valoració i elecció d’un caminador (reconeixement de les necessitats de la persona i de l’entorn).

 

TEMARI

  • Adaptació psicomotriu natural en l’envelliment i desadaptació psicomotriu.
  • Relació entre sedestació i marxa:Valoració i preparació prèvia abans de realitzar marxa (treball progressiu sedestació a bipedestació a marxa).
  • Coneixement dels diferents caminadors existents al mercat (anteriors i posteriors) i relació amb les necessitats de la persona.
  • Identificar aspectes importants en la valoració i elecció d’un caminador.
  • Catàleg actual de prestacions ortoprotètiques del CatSalut (codis PAO dels caminadors)

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×