Allau de visites i descàrregues dels abstracts de l’FTP18, que el CFC va fer públics en un repositori digital

Publicada el 09/10/2018

El passat mes de maig de 2018 —just després de tancar amb èxit el primer Congrés Internacional de Fisioteràpia (FTP18), que durant dos dies intensos va omplir el CCIB de Barcelona de fisioterapeutes d’arreu del món— el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) va decidir posar a l’abast de tothom, en un repositori digital, bona part dels abstracts de les ponències, les comunicacions lliures i els pòsters presentats al Congrés.

L’objectiu era el mateix que havia motivat el propi FTP18. I era doble: posar de relleu el nivell de la Fisioteràpia catalana i alhora contribuir al debat científic, compartint els coneixements d’experts d’arreu del món reunits per a l’ocasió.

I els temps ha demostrat que l’aposta era bona.

Segons les dades aportades recentment per ScientificBigData.com, responsable de la plataforma que allotja els abstracts, la iniciativa ha despertat l’interès d’investigadors de quasi tots els punts del planeta.

S’han registrat visites i descàrregues des de Mèxic, Estats Units, Perú, Xile, Argentina, Nigèria, Irlanda, Grècia, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Japó o Corea del Sud... per citar alguns països.

Per exemple, l’abstract de la ponència “Efectos de la Terapia Manual sobre la variabilidad de la frecuencia cardíaca y otros parámetros neurofisiológicos en niños sin morbilidad”, de Vanessa Bayo Tallón, ha tingut fins ara un total de 539 visites (i 11 descàrregues).

L’abstract de la ponència “Evaluación clínica, biomecánica y radiológica de las lesiones por latigazo cervical, y su tratamiento: Manipulación espinal? Movilización? Ejercicios terapéutico?”, de Joan Parera Turull, 480 visites (i 76 descàrregues).

I l’abstract de la ponència “Efectividad del método Perfetti como tratamiento de la fibromialgia”, d’Elvira López Iglesias, 366 visites (i 24 descàrregues).

I són només tres exemples.

“Aquest interès, demostra que anàvem en la bona direcció —diu la vicedegana del CFC, Mònica Rodríguez—, demostra que quan comparteixes coneixements, investigacions ben treballades, la gent s’hi aboca, des de tot el món. Es veu que vam fer bé de publicar-ho en obert i, també, que la Fisioteràpia catalana està al mateix bon nivell que la resta”.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×