El CFC convoca eleccions per renovar la Junta de Govern, el 17-N, amb la novetat del vot electrònic

Publicada el 18/09/2018

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) convoca eleccions per renovar la Junta de Govern, el proper dissabte 17 de novembre de 2018, amb la novetat del vot electrònic amb l'objectiu d'aconseguir la màxima participació possible.

"Votar en aquestes eleccions és ajudar a decidir quin projecte i quin grup de persones dirigirà els propers quatre anys l’ens que representa tot el col·lectiu, només per això ja val la pena que desbordem les urnes", ha cridat a la participació el degà del CFC Manel Domingo.

A la seu central del CFC (carrer Segle XX, 78, de Barcelona) la jornada electoral tindrà lloc el dissabte 17 de novembre, mentre que a les seus territorials de Lleida, Girona i Tarragona els col·legiats hi podran votar dos dies abans, el dijous 15 de novembre.

La novetat d'aquest any és que per primera vegada a la història del CFC també es podrà emetre un vot electrònic, mitjançant telèfons mòbils intel·ligents, ordinadors o tauletes, a banda del vot per correu postal certificat i el vot presencial habitual. La Junta de Govern ha promogut aquesta opció amb l'esperança que faci augmentar la participació.

Durant la jornada electoral del dijous (a les seus de les seccions territorials) i la jornada del dissabte (a Barcelona) només es podrà votar presencialment. En el cas del vot per correu postal, tal i com marquen els Estatuts, la persona haurà d'enviar el vot per correu certificat dins d'un sobre que haurà de contenir una fotocòpia del DNI i del carnet de col·legiat (o del darrer rebut de la quota col·legial), així com un sobre blanc i tancat, dins del qual hi ha d'haver la papereta de vot de la candidatura escollida.

La novetat d'aquest any, el vot electrònic, es podrà exercir telemàticament només durant els tres dies (les 72 hores) anteriors al dia de les votacions a les seus territorials, el dijous, i serà recomptat davant notari. De fet, tots els col·legiats rebran amb temps suficient un correu electrònic amb un enllaç amb el qual podran accedir a una pàgina on se’ls farà una pregunta personal per verificar la seva identitat. Un cop verificada, obtindran una contrasenya amb la qual podran realitzar finalment la votació electrònica al portal que s’habilitarà expressament per a aquesta comesa.

Amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de participació, el Col·legi ha decidit comptar amb els serveis de l’empresa catalana Scytl, especialitzada en vot electrònic, que ja ha col·laborat amb els col·legis d’enginyers i d’arquitectes, així com amb els governs dels Estats Units, Noruega, Finlàndia o Espanya, entre d’altres.

El sistema de vot electrònic és fàcil i intuïtiu, garanteix la màxima seguretat i privacitat amb un sistema d’encriptació, i només permet votar una sola vegada. Qualsevol incidència que pugui sorgir en l’ús d’aquest sistema serà atesa i resolta pels tècnics del Col·legi.

Sigui com sigui, és important tenir les adreces de correu electrònic actualitzades. Per assegurar-se’n, només cal que cada col·legiat entri a la intranet del Col·legi i miri el camp “correu electrònic” per comprovar que l’adreça és correcta.

Aquest novembre farà exactament quatre anys que es van celebrar les últimes eleccions a la Junta de Govern del CFC, el 2014. Els Estatuts del Col·legi estipulen que les legislatures durin un màxim de quatre anys. Per aquest motiu, la Junta actual convoca ara aquests comicis per al proper 17 de novembre.

Trobareu tota la informació aquí.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×