El 7 de març es presenta l’Observatori de Gènere del CFC, per la igualtat i contra la discriminació

Publicada el 27/02/2019

La Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha creat l’Observatori de Gènere del CFC, un òrgan assessor per lluitar per l'equitat i contra la desigualtat de gènere, l’assetjament i la discriminació dins del col·lectiu de la Fisioteràpia.

Aprofitant que l’endemà serà el Dia Internacional de les Dones, l’Observatori de Gènere es presentarà el proper dijous 7 de març de 2019, a les 12.00h del migdia, en un acte públic a la seu barcelonina del CFC, en què intervindran la vocal de la Junta de Govern del CFC Marlen Moreno, l’assessora del propi Observatori, Yolanda Castellano, i Ana Ramos, de l'ONG Ser Madre Ser Mujer.

Tant Moreno com Castellano detallaran els motius que han dut a la Junta de Govern del CFC a crear aquest Observatori i quines seran les seves funcions. I Ramos, que és una de les tres fisioterapeutes expertes en cooperació internacional fundadores de l’ONG Ser Madre Ser Mujer, explicarà la tasca que duen a terme al continent africà.

Segons el degà del CFC, Ramon Aiguadé, “és un tema que preocupa al col·lectiu dels fisioterapeutes, tant a elles com a ells. I la Junta de Govern teníem clar que calia anar més enllà, donar un servei més específic, i per això vam decidir crear l’Observatori de Gènere”.

La primera mesura de l’Observatori de Gènere

La primera mesura que durà a terme l’Observatori de Gènere serà recollir dades a través d’una enquesta per valorar la situació del col·lectiu en relació a la desigualtat de gènere, per la qual cosa serà necessària la col·laboració de totes les col·legiades i col·legiats.

Des de la seva creació, l’Observatori de Gènere oferirà un servei d’atenció personalitzat i anònim per atendre qualsevol tipus de situació o senzillament per assessorar al respecte. Només caldrà adreçar-se al correu electrònic genere@fisioterapeutes.cat.

L’Observatori de Gènere del CFC també té previst promocionar la perspectiva de gènere en els continguts d’ensenyament i recerca; elaborar propostes per un ús no sexista del llenguatge acadèmic i clínic; proposar formacions sobre Salut i Gènere; potenciar una representació equilibrada de gènere en els diferents òrgans, institucions i nivell de presa de decisions, i erradicar el “sostre de vidre”.

El marc legal d’aquest Observatori de Gènere és la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu de la qual és establir i regular els mecanismes i els recursos per fer efectiu el dret a la igualtat i la no-discriminació per raó de sexe.

*L’assistència a l’acte de presentació de l’Observatori de Gènere del CFC, aquest dijous 7 de març a la seu del CFC (c/ Segle XX, 78, Barcelona) a les 12.00h, és gratuïta, però atès que les places són limitades, CAL CONFIRMAR ASSISTÈNCIA.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×