Èxit de la jornada organitzada a Tortosa per la Secció Territorial de les Terres de l’Ebre, dedicada a l’abordatge del dolor en Fisioteràpia

Publicada el 23/04/2019

El passat dissabte 6 d’abril va tenir lloc a l’hotel SB Corona de Tortosa la I Jornada de Fisioteràpia organitzada per la Secció Territorial de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), dedicada a l’abordatge del dolor en Fisioteràpia i que va congregar una cinquantena de fisioterapeutes de la zona.

Es tractava de la primera de les sis jornades col·legials arreu del territori que hi ha planificades per a aquest 2019. Van inaugurar la jornada el degà Ramón Aiguadé i la vicesecretària Cinta Mestre, entre altres membres de la Junta de Govern, que van aprofitar també per presentar la recent creada secció territorial als assistents.

La primera ponència, “L’Abordatge multidisciplinari grupal en pacients amb fibromiàlgia a l’Atenció Primària”, va anar a càrrec de Gemma González, fisioterapeuta i màster en envelliment i Salut. González va presentar l’estudi de l’exercici físic per a pacients diagnosticats de fibromiàlgia i fatiga crònica: 12 sessions de 45 minuts, que inclouen activitat física terapèutica i que donen molt bons resultats de millora de la qualitat de vida i d’impacte funcional en els pacients.

La segona ponència tractava sobre “La bona postura, aspectes ergonòmics i socioculturals” i va anar a càrrec de Moisés Giménez, fisioterapeuta en Salut Laboral a la diputació de València i professor de postgrau de la Universitat de València. Giménez va explicar com els missatges nocebos i l’impacte del llenguatge en la rehabilitació poden arribar a afectar la postura dels pacients.

Finalment, la tercera ponència era sobre els “Mecanismes del dolor després de la recuperació de la lesió musculoesquelètica” i va anar a càrrec de Víctor Domènech, fisioterapeuta i màster en investigació en Atenció Primària i en Teràpia Manual Ortopèdica. Domènech va explicar, entre altres coses, com es comporten els mecanismes d’adaptació després d’una lesió.

L’acte es va cloure al llagut Lo Sirgador, on els assistents van gaudir d’un petit refrigeri i del paisatge fluvial de la ciutat de Tortosa. Des de la Secció Territorial de les Terres de l’Ebre, agraeixen l’assistència i la participació.

Cinc dates més a reservar

La segona jornada col·legial que organitza el CFC aquest 2019 és la 8a Jornada de Fisioteràpia en Geriatria que, sota el lema “La fragilitat i la prescripció de l’exercici terapèutic en l’envelliment”, oferirà el proper dissabte 27 d’abril a Barcelona un cartell internacional interessantíssim.

La següent cita serà el dissabte 15 de juny, dia en què tindrà lloc, a la Seu d’Urgell, la Jornada Transpirinenca. El dissabte 13 de juliol serà el moment de la Jornada de l’Eix Transversal, a Girona. El divendres 4 d’octubre tindrà lloc la Jornada de Fisioteràpia Esportiva, a Barcelona. I tancarà l’any la Jornada de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica, també a la capital, el 15 de novembre.

També hi ha prevista una jornada d’acollida als nous col·legiats i col·legaides en una data encara per determinar de la qual n’informarem puntualment.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×