Amb motiu del Dia Internacional de la Dona organitzem la Jornada gratuïta, Salut i Gènere

Publicada el 21/02/2020

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març), l’Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya organitza la Jornada gratuïta Salut i Gènere, que tindrà lloc el proper 5 de març a la tarda a la seu col·legial de Barcelona. Aquesta Jornada té per objectiu introduir la relació indivisible entre la salut i el gènere, entre el nostre col·lectiu.

El concepte ‘salut i gènere’ reconeix les diferències fisiològiques entre homes i dones en el tractament dels seus cossos. En canvi, els professionals de la salut continuem tractant els pacients d'ambdós gèneres com si les seves necessitats fossin idèntiques i la investigació científica se segueix efectuant predominantment en homes, per després aplicar els resultats al tractament de les dones.

Cal tenir en compte que millorar la qualitat de l’atenció sanitària és responsabilitat de tothom. La nostra professió, com la resta de professions sanitàries, ha d’incorporar coneixement i iniciatives de canvi que s’adaptin a les necessitats de tots els gèneres de la mateixa manera. És necessari doncs, un canvi de paradigma amb formació sanitària en perspectiva de gènere de la salut.

Per reflexionar sobre aquest canvi de paradigma, comptarem amb la presència d’Anna Mompart, sub-directora general de la Cartera de Serveis i Mapa Sanitari; de la Dra. Mercè Botinas, metgessa de família i experta en Salut de la Dona i medicina de gènere; de Yolanda Castellano, fisioterapeuta i responsable de l’Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, i de Marlen Moreno, fisioterapeuta, vocal de la Junta de Govern del CFC i membre de la Comissió de Dones i Igualtat de l’associació Intercol·legial. No hi podeu faltar!

Més informació i inscripcions AQUÍ

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×