Les noves mesures adoptades en matèria de salut pública no afecten la situació de les i els fisioterapeutes

Publicada el 30/10/2020

Després de la publicació de la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, us volem fer avinent que les noves mesures adoptades en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic, NO afecten la situació de les i els fisioterapeutes exercents a data d’avui.

Això significa que els centres i consultes de Fisioteràpia podran continuar oberts prestant els seus serveis terapèutics sense cap mena de restricció, més enllà de les genèriques que afecten el conjunt de la població de tot Catalunya. L’article 6 de la Resolució preveu expressament la possibilitat de continuar prestant els serveis terapèutics.

De la mateixa manera, l’article 2 indica que l’assistència a centres sanitaris és una excepció per a la limitació d’entrada i sortida dels municipis. En aquest cas és convenient que el pacient porti tant el Certificat autoresponsable de desplaçament que el Departament d’Interior posa a disposició de la ciutadania, així com model de justificant de trasllat que posem a la vostra disposició. El fisioterapeuta també pot sortir del seu municipi de residència per anar a treballar i és necessari que porti el Certificat autoresponsable de desplaçament.

Pel que fa a la restricció d’horaris, continua la regulació anterior de limitació de mobilitat entre les 22.00 h i les 6.00 h, de la qual se n’exceptuen els serveis essencials de l’Annex 2, entre els quals es troben els serveis de Fisioteràpia. Tot i això, es recomana reservar per a casos necessaris o urgents de Fisioteràpia la franja de 21 a 22 hores, i evitar-la si és possible.

Us recordem que tots els establiments hauran d’aplicar de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat, en especial:

  • Distància màxima de seguretat interpersonal
  • Exhaustives mesures de neteja i desinfecció
  • Ventilació 3 cops al dia i sempre que sigui possible
  • Gel hidroalcohòlic
  • Ús obligatori de mascareta
  • Evitar aglomeracions de persones. En aquest sentit, apel·lem al sentit comú a l’hora de fer grups. En les circumstàncies actuals cal mantenir només i estrictament els grups que siguin terapèutics i extremant les mesures de seguretat. Per tant, activitats continuades de Pilates, ioga, hipopressius… només es poden mantenir si tenen una finalitat terapèutica específica, concreta i programada en un temps determinat. 

Si teniu alguna consulta en aquest sentit, podeu contactar amb el nostre assessor jurídic a juridic@fisioterapeutes.cat o bé mitjançant aquest formulari.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×